A Livia Lippi márkáról

A divat olasz fővárosából

A Livia Lippi olasz minőség és stílus elérhető áron. A márkát 2016-ban alapítottuk Firenzében, a városban, ahol pár évszázaddal ezelőtt megszületett az olasz divat. A firenzei bőr termékek az egész világon ismertek. A Livia Lippi táskák és hátitáskák a romantikus Olaszországot idézik meg, az olasz életmódra és a legendás „dolce vita”-ra reflektálnak. A legjobb firenzei művészeket kutattuk fel a Livia Lippi táskák elkészítésére, feladatunknak tartjuk, hogy a mai minimalista designt ötvözve megfeleljünk Firenze évezredes hagyományának a bőr megmunkálásában.

 

Történelmi pillanatok

A bőr megmunkálásában felépített firenzei hagyomány az ókorra nyúlik vissza. Az Arno folyó biztosította a víz kifogyhatatlan forrását, amely elengedhetetlen a cserzési folyamatokhoz. Közelsége miatt Firenze és pár folyómenti kisváros vált a magas minőségű bőr fontos forrásává. Már a középkorban megalakultak a firenzei műhelyek, ahol a szorgalmas iparosok készítették a bőrkesztyűket az előkelő nők számára, míg a férfiaknak a bőr övek, a zarándokok számára a valódi bőr táskák és cipők készültek. A firenzei bőr termékek egész Európában híressé váltak, majd elismertek lettek világszerte.

 

Livia Lippi – olasz minőség és stílus

A Livia Lippi táskák és hátitáskák Olaszországban készülnek: a valódi bőrt Santa Croce sull’Arno és Vicenza városaiban cserzik és munkálják meg. A bőr megszínezése, valamint a modellek tervezése és a táskák megvarrása az olaszországi Firenzében zajlik.

Háromféle bőr textúrát használunk a Livia Lippi táskák készítése során:

  • barkás bőrt, amelyet az olaszok pelle martellata névvel illetnek – ez a típus rendkívül tartós és kemény
  • saffiano bőrt, ami jellemzően keresztmintás, gyakran viasz réteggel bevonva – ez a bőrtípus szintén rendkívüli tartósságú és keménységű
  • puha bőrt, azaz pelle liscia, ami nagyon finom tapintású

A táskák készítésénél nagyon fontos tényező a környezet védelme. A táskákhoz használt bőr a legjobb ökológiai módszerekkel készül. Emellett pedig készítésükkor a tartósságra helyezzük a hangsúlyt.

Az egyedi nőnek

A Livia Lippi táskákat etruszk istennőkről neveztük el (az etruszk Olaszország középső térségében élő ókori nép volt). Ezek az istennők erősek és bölcsek, ugyanakkor játékosak és rejtélyesek voltak. Akár csak a Livia Lippi márka vásárlói! A Livia Lippi minden egyes nőt megbecsül, arra törekszik, hogy boldogok és elégedettek legyenek vásárlói. Az olasz minőség és design biztosítja, hogy a Livia Lippi márkát választók hosszú évekig élvezhessék kiválasztott táskájukat.