Rólunk szól – Livia Lippi az erős nőkért!

Már nagyon vártuk, és hétvégén végre hozzánk is megérkezett a tavasz! Ezt a hónapot nem csak az ébredező természet és az egyre kellemesebb időjárás miatt szeretjük, hanem azért is, mert van egy márciusi nap az évben, ami csak rólunk, nőkről szól.

A világon 1917 óta március 8-án ünnepelik a nemzetközi nőnapot, 1948 óta pedig Magyarországon is hivatalosan ez a nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezésének napja.
Egy szál illatos tulipán, vagy a kedvesünktől érkezett üzenet ezen a napon minden hölgyet megörvendeztet. Mivel a nőnap eredetileg összekapcsolódott a női egyenjogúságért és a női jogokért való küzdelemmel, így bemutatunk nektek most három olyan modern és tudatos nőt, akiknek élete, hitvallása és sikerei minket is inspirálnak nap mint nap. 

Oprah – a mélyből egészen a csúcsig

Oprah Winfrey a talk show műfajának koronázatlan királynője, aki kemény munkával is kitartással sikeres médiaszemélyiség és üzletasszony lett.
Nehéz és küzdelmes gyerekkora volt, ami során sajnos megtapasztalta mélyszegénységet és a felnőttek kegyetlenségét is. Őt azonban ez nem törte meg: kitartóan tanult és küzdött, egyetemre ment, majd egy TV csatornánál saját beszélgetős műsort kapott. Kedvessége, őszintesége és empátiája révén minden beszélgetőpartnerével megtalálta a közös hangot, a legnagyobb sztárok is őszintén meséltek magukról a stúdiójában.

Az évek alatt Oprah felépítette saját médiabirodalmát, melynek köszönhetően dollármilliomos lett. Ő mégsem felejtette el, honnan indult. Saját alapítványán keresztül jelentős összegeket adományoz szegény sorsú családoknak; küzd a gyermekbántalmazás felszámolásáért, Afrikában iskolát alapított, ahol lányok kapnak esélyt a tanulásra, és ezáltal egy jobb életre.

Oprah Winfrey számunkra az erős, bátor nő megtestesítője, akihez leginkább az egyik kedvencünk, a fekete Thesan táskánk illik. 

Nézd meg itt a Thesan táskát! 

Emma Watson, a női jogok harcosa

A Harry Potter filmek sztárja tehetséges gyerekszínészből komoly nővé cseperedett az évek alatt.
Emma nem ült a babérjain, a filmezés mellett a Brown Egyetemen angol irodalmat tanult, majd a diplomája megszerzése utána az ENSZ jószolgálati nagykövete lett, a fiatal nőket képviseli szerte a világon.

Hirdeti és vallja, hogy a nők és férfiak közti politikai és gazdasági egyenlőség elérhető, csak tennünk kell érte, sőt bátran ki kell állnunk az érdekeinkért. Ez az üzenete a HeForShe kampánynak is, melynek Emma az egyik fő támogatója és szószólója is.
Emma amellett, hogy a női jogok élharcosa, egy igazi divatikon is, így hozzá ezt a divatos és egyedi Artume táskát választottuk. 

 

Nézd meg itt az Artume táskát!

Katalin – polgárlányból hercegné

Egy egész világ figyelte minden lépését Kate Middletonnak, amikorkáprázatos esküvői ruhájában kimondta az igent az angol trónörökösnek. Azóta is árgus szemekkel figyeli a párost és gyermekeiket a média, hiszen minden velük kapcsolatos információnak óriási hírértéke van. Katalin minden megjelenését fotósok százai kísérik, ő azonban szerény, csendes és kedvesen mosolyog mindenkire, akivel találkozik.  

A ruhák és cipők, amelyeket visel, órákon belül hiánycikk lesz. Nagy figyelmet szentel a jótékonykodásnak, a sztárok szívesebben adakoznak azon az eseményen, ahol a hercegnő is megjelenik. A polgárlányból lett hercegné megmutatta a világnak, hogy vannak olyan mesebeli álmok, melyek valóra válhatnak, ez pedig óriási népszerűséget hozott az angol monarchia intézményének.
Katalin kifinomult stílusához ezt a visszafogott és egyedi Uni táskát választottuk.

 

Nézd meg itt az Uni táskát! 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük