Halloween partyra készülsz?- Ijesztően jó szettek a Livia Lippitől

A Halloween Amerikában az egyik legkedveltebb ünnep és az utóbbi években már Magyarországon is egyre népszerűbbé válik.
A jellegzetes, faragott halloweeni töklámpás készítése és a tematikus, beöltözős bulik egyre inkább elterjednek nálunk is. De vajon tudjuk, hogy honnan ered ez az ünnep?

A Halloween egy kelta eredetű pogány ünnepre vezethető vissza. A kelta ünnep szerint október 31-én az élők és a halottak világa közti határ átjárhatóvá válik, így a holtak és a természetfeletti lények át tudnak jönni az élők közé. A Halloween elnevezés a 16. század környékén alakult ki, ekkor az írek és a skótok már így emlegették a mindenszentek előtti éjszakát.
A Halloweenhez kapcsolódó szokások és tűzgyújtás is pogány eredetűek. A hiedelem szerint a meggyújtott tűz elijeszti a holtakat és az ártó szellemeket.

A töklámpás egy ír monda révén került a szokások közé. A monda főhősét Jack-et egy csínytevés miatt az ördög megbünteti és nem engedi át a túlvilágra, így örök bolyongásra kényszerül.  Jack egy kivájt karalábéba izzó széndarabot tett, és ennek fényénél keresi azóta is a nyugvóhelyét. A 19. században honosították meg Amerikában a zöldséglámpás szokását, ekkortól már tököt használtak a lámpások elkészítéséhez.

Livia Lippi

Mivel az ünnep idején a halottak mindenféle alakban jelentek meg az élők között, a beöltözés szokása is innen ered. A régi szokás szerint, ha az ember valamilyen szellemnek, vagy ijesztő lénynek öltözik,  az ártó lények azt hiszik, hogy közülük való, így nem bántják és nem viszik el a lelkét.

A fekete özvegy 

Ha nem szeretnél színes jelmezbe bújni vagy rémisztő vércseppeket festeni az arcodra, mutatunk néhány Halloween partyn is bevethető hangulatos, mégis nőies összeállítást,  amiben te is remekül és magabiztosan fogod érezni magad a bulin.
Keresd elő otthon a kedvenc fekete ruhád, ha csipke vagy bársony is akad a szekrényben, az a legjobb! Válogass össze fekete kiegészítőket: kalap, kesztyű, kendő, és válassz hozzá egy feltűnő fekete fülbevalót. A szettet egy igazán csajos fekete, csipkével díszített magassarkúval koronázhatod meg.
Az outfited tökéletes kiegészítője lesz ez a fekete Livia Lippi Uni táska, amiben egy vadító vörös rúzs is helyet kaphat.

Livia Lippi

>>Megnézem az Uni táskát

A tüzes démon

A rémisztő halloweeni jelmezek közül garantáltan ki fogsz tűnni ezzel a tűzpiros csipkeruhával! Ha a halálfejes és vámpírfogas outfit nem a te stílusod, ebben a szettben biztosan jól fogod érezni magad. A testszínű betétre hímzett csipkedíszítés rejtélyes és igazi démoni hatást kölcsönöz majd neked. Egy izgalmas hajdísszel és egy hosszú, könyékig érő fekete csipkekesztyűvel lenyűgözően mutatsz majd a partyn.
A tűzpiros szettedhez a fekete Maris táskát ajánljuk, mely elegáns, nőies darab, és aranylánccal vállon vagy kézben clutchként is használhatod.
Kattints, és nézd meg a táskát a Livia Lippi webshopban!

Livia Lippi

>>Megnézem a Maris táskát

A titokzatos macskanő

Szeretnél a halloweeni bulin igazán lehengerlő lenni? Bújj macskajelmezbe, és csapj egy felejthetetlen estét a barátokkal! Válassz egy kényelmes bőrnadrágot egy mókás felsővel, és egy ötletes hajpánttal. A jelmezed elmaradhatatlan része a smink: rajzolj hangsúlyos és csábos cica szemeket, és dobd fel a megjelenésed a kedvenc piros rúzsoddal.
A szettedhez az Alpan kézitáskát ajánljuk, mely remekül illik a bőrnadrágodhoz, a rojtok pedig fokozzák az otutfited játékosságát. Már csak egy csinos magassarkú hiányzik, és indulhatsz is!

LiviaLippi

>>Megnézem az Alpan táskát

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük